dinsdag 6 maart 2012

Goede uitslagen!

Goedemorgen beste mensen,

Gisteren bij de specialist geweest en de resultaten zijn fantastisch. In bloed, urine, beenmerg en bot wordt niets meer aangetroffen dat wijst op ziekte-activiteit. Ook op de PET-scan valt iets dergelijks niet meer te vinden.
De chemokuren hebben tot nu toe de ziekte dus goed onder controle gekregen en de activiteit teruggebracht naar 0,00!

Wij gaan dus verder met het uitgezette kuurprogramma. Binnenkort start het laatste blok van 4 maanden met de experimentele chemo en daarna moet ik er hopelijk een flinke tijd vanaf zijn.

Minder leuk nieuws is dat de gordelroos het komende half jaar nog goed voelbaar zal zijn: de chemo's vertragen herstel en dus ook herstel van de gordelroos. Omdat ik toch nog flink last heb van pijn (de gordelroos en de vastzittende rugspieren) wordt de hoeveelheid morfine (Oxycontin) verdrievoudigd. Ik hoop dat de pijn eerdaags dus flink minder wordt.

Vermoeidheid en energie vallen een beetje tegen. Ik loop nu elke dag weer een stuk en afgelopen vrijdag vond ik dat 2 keer per dag nu ook wel kan. Eerst op het winkelcentrum naar de apotheek gelopen en daarna op de Hilversumse Heide gelopen. Daar moet je tegenwoordig vanaf de parkeerplaats via een tunnel onder de weg door om de westkant van de heide te bereiken. Dat ging wel en daarna lekker gelopen in de voorjaarszon. Toen moest ik ook nog terug en aan het eind van die oefening was er nog de tunnel die ik omhoog moest. Het is gelukt maar ik was zo totaal kapot dat ik 's avonds niet meer kon eten. Dan denk je dat iets meer wel moet lukken maar dat is dan weer te veel.

Straks ga ik weer proberen bij de fysio in de hoop dat de hogere dosis morfine het mogelijk maakt om 5 tot 10 minuten op de loopband te lopen en daarna op de hometrainer te fietsen.

Het gaat dus prima maar wel stapje voor stapje.

Sjoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten