maandag 5 november 2012

PET-scan uitslag

Eind van de middag belde de specialist om te horen hoe het gegaan was.

Sjoerd zou zo thuis komen vanuit zijn werk, dus vertelde ik alvast dat hij vanmorgen 20 mg oxycontin genomen had. En dat wij het idee hebben dat dit samen met de 10 mg dexamethason goed werkte.

Ik vroeg hoe we een stukje van de  tekst over de PET-scan moest opvatten. Er stond namelijk "Focaal fors actieve laesie mediaal in de top van de linkerlong, tegen het corpus Th2 aangelegen". Betekend dit dat de long zelf ook aangedaan is? Nee, op de PET-scan is moeilijk onderscheid te maken, maar dat de "oplichting" bij Th2 zit en die zit ter hoogte van de long. Dit geeft een vertekend beeld.
Op dat moment kwam Sjoerd thuis en kon hij het gesprek overnemen. Hij vertelde dat de pijn vandaag te doen was.
De Weerdt vond het prima als we de oxycontin op 20 mg laten staan en 10 mg dexamathason nemen als de pijn te heftig wordt. Als het zo uit te houden is, dan hoeft er niet bestraald te worden.

Van een zus hoorden we dat de afdeling die de stamceltransplantatie coördineerd, haar gebeld had. Er worden formulieren en informatie opgestuurd. Buisjes bloed afnemen kan bij haar lokale lab; die sturen het dan door.
Ik neem aan dat de anderen het binnenkort ook zullen ontvangen. Ben benieuwd of er een geschikte donor tussen zit.

Vanavond belde de huisarts om te horen hoe het met ons ging. Ze had mijn mailtje gelezen met o.a. de tekst van de analyse v.d. PET-Scan. Ze was blij met die info, want vanuit het ziekenhuis komt dat niet zo snel bij haar terecht. Ook zij was verrast dat de Kahler zo snel weer zo actief was. Het is helaas niet anders.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten