woensdag 24 april 2013

Biopt van bult en Lambda weer gestegen


Vandaag weer bij de hematoloog geweest.
De bloedwaarde van de Free Lite Lambda is weer gestegen van 63.1 naar 70.6...is de verkeerde kant op.

Vorige week dinsdag hadden we in het telefonisch consult al afgesproken dat de Dexamethason naar beneden moest van 40 mg naaar 20 mg. Dit in verband met de ontregelde bloedsuikerwaarde. Vandaag is er beslist om de Dexa helemaal te stoppen en alleen verder te gaan met Prednisolon 20 mg per dag.
Verder is er een biopt genomen uit de bult naast Sjoerd wervelkolom. De bult is in de laatste 2 weken nog groter geworden en de hematoloog wil dit verder laten onderzoeken.

Gisteren kregen we de oproep voor het eerste consult in het UMC op 24 april, morgen of eigenlijk vandaag dus.
Onze hematoloog wil voor die tijd nog overleg met het UMC omdat hij vind dat er z.s.m. iets gedaan moet worden tegen de pijn in de schouder. Hij wil liever niet bestralen omdat dit vertraagd of zelfs het onmogelijk maakt om de nieuwe medicatie toe te dienen. Maar hij ziet ook dat de pijn haast ondraaglijk is. Dilemma dus.

Door de heftige pijn in zijn rechter schouder, de bult op z'n rug en de gevoelige linkerkant van zijn ribbenkast, kan Sjoerd haast niet meer doorslapen; op geen enkele kant kan hij lang liggen. Als hij totaal 3 uurtjes slaapt is dat veel. Dit vraagt zijn tol, wat duidelijk te merken is. Ook de hematoloog viel dat op "man, wat heb jij het zwaar." Daarom een receptje meegekregen voor een slaapmiddel, zodat Sjoerd even echte rust kan krijgen. De hematoloog had gezegd neem er straks meteen maar 1. Nou dat werkt!
We waren rond 14.30 uur thuis. Even wat gedronken en toen die slaappil genomen...en weg was Sjoerd. Ondergedompeld in een rustige en zichtbaar ontspannen slaap en nu ik dit schrijf slaapt hij nog!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten