woensdag 13 oktober 2010

wel / niet PET-scan


Goedemorgen allemaal,

Het goede nieuws van gisteren sloeg in als een bom! Wat een opluchting - voor ons, maar zeker ook voor jullie; dat hebben we wel gemerkt aan alle lieve en “joepie” reacties!

De Oncoloog vond de geplande PET-scan niet meer nodig en wilde deze afzeggen. Maar de Longarts had de PET-scan aangevraagd en die wil toch duidelijkheid hebben over het kleine plekje in de long, dus de PET-scan gaat morgen (15 okt) toch door. Waarschijnlijk is er dan ook te zien of het zelfde probleem ook nog ergens anders zit, hoewel het bloedbeeld dit niet aangeeft.

Er moet nu ook een beenmergpunctie gedaan worden.
Ze gaan proberen of de beenmergpunctie ook morgen gedaan kan worden, maar dat is nog niet zeker. Alleen al uit logistiek oogpunt zou dat prettig zijn, omdat beide in Nieuwegein gedaan moeten worden.

En daarna wordt het natuurlijk weer…….wachten op uitslagen. Meten is weten zeggen ze wel eens en dat is prima, maar dat wachten….gggrrrrrr

Bestraling is wel nodig volgens de Oncoloog, maar deze soort tumor is volgens hem heel goed te bestrijden met bestraling. Het bestralen zal gebeuren in het UMC – Utrecht.
Er wordt nu bekeken wat het eerst moet gebeuren: wervel stabiliseren/repareren of bestralen.

Er is nu ook een hematoloog bij betrokken; deze komt waarschijnlijk dinsdag (19 okt) langs.

Ik denk dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar met optimisme en alle fijne reactie slaan we ons hier wel doorheen.

Hele fijne dag allemaal en zodra er weer wat te melden is, stuur ik weer een update rond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten