woensdag 3 november 2010

day after

Beste Allemaal,

Ludo heeft erg veel last van de napijn en neemt daar tegen nog regelmatig een morfineshot.

Gisteravond vond ik dat er best weinig vocht afgevoerd werd door de drain. Vanmorgen bleek bij de wondcontrole dat er een zwelling was ontstaan en hebben ze de drain verwijderd (niet goed gezeten??). Die zwelling heeft waarschijnlijk ook weer extra pijn veroorzaakt.

Daarnaast is zijn maag van streek; of dat door de morfine komt of door de narcose, pijn of de spanning, geen idee. Is ook niet zo belangrijk, maar vervelend is het wel.

Het viel hem erg tegen hoe hij zich vandaag voelde; zo erg had hij niet verwacht. De pijn voelde net zo heftig als in de periode van voor de ziekenhuisopname. Een flinke domper dus.

Vanmorgen is wel de controlefoto gemaakt, maar het aanmeten van het korset is niet doorgegaan omdat hij te veel pijn had en zich te beroerd voelde om nog een keer “sollen” mee te maken.

Toen ik vanmiddag bij hem kwam was er een fysiotherapeute bij hem die hem wilde laten rollen op zijn zij. Maar dit was hem veel te veel en gelukkig zag de therapeute ook wel dat het nog te vroeg was om dit soort oefeningen te doen.

Mazzeltje voor Ludo is dat de fysiotherapeute morgen afwezig is en pas donderdag weer komt. Kan hij nog even wat bij komen voordat het “circus” weer gaat beginnen.

Vanmorgen had een zaalarts gezegd dat Ludo zelf het tempo bepaald; hij heeft immers al anderhalve maand een heftige voorgeschiedenis. Nu moet alleen de rest van de verpleging en artsen dat ook nog door krijgen.

Vanavond kon hij zijn armen wel zonder al te veel pijn in zijn rug optillen dus er zijn wel kleine verbeteringen, maar het gaat langzamer dan gehoopt.

Omdat Ludo zich op dit moment niet zo goed voelt en doodmoe is, wil hij nu nog even geen bezoek behalve van mijzelf (jaja) en zijn zussen. Ik hoop dat jullie dat begrijpen.

Voor wat betreft de bestraling; er is een intakegesprek gepland op 11 november a.s. ook in het UMC.
Ik heb hierover overleg gehad en afgesproken dat als blijkt dat deze datum niet haalbaar is qua gezondheid en mobiliteit van Ludo de afspraak verschoven wordt. Maar vooralsnog laten we deze afspraak staan.

Dit was het voor vanavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten