woensdag 17 november 2010

van UMC terug naar Ziekenhuis Overvecht


Vanmorgen is Sjoerd weer verhuisd van het UMC naar ziekenhuis Overvecht.

We gingen er van uit dat hij nu op een 4-persoonszaal zou komen te liggen, maar de verpleging had geregeld dat hij weer op zijn “oude” 1-persoonskamer terecht kon…dus hij ligt weer op kamer 419. Ik vind dat echt super van ze en het welkom wat we kregen was heel hartelijk. Of het nou de verpleging of de voedingsassistente was, iedereen reageerde leuk. Voelde bijna als een soort thuiskomen.

Het is toch wel het verschil met een groot ziekenhuis zoals het UMC. Dat is dan wel vrij modern en technisch goed uitgerust, maar ook meer “produktiewerk” en minder persoonlijk. Een menselijke benadering is bij een genezingsproces in mijn ogen toch ook heel belangrijk.
Het fijne van Overvecht is de vrijheid die we krijgen. Ik ben er meestal smorgens van 11.00 tot 13.00 uur en 'savonds van 17.00 tot 20.00 uur en help waar ik kan. Prettig voor ons en minder belastend voor de verpleging...iedereen blij.

Bijkomend voordeel van Overvecht is dat het eten veel lekkerder is dan dat in het UMC. Het is natuurlijk ook wel lastig om voor zo’n grote “fabriek” te koken, maar in het kader van aansterken helpt het  wel als het eten smakelijk is.
 
Sjoerd zat al vanaf 9.00 uur klaar en te wachten op de ambulance. Rond 13.00 uur – na de lunch – ging hij pas even liggen rusten…dat was een lange ruk maar hij heeft de verhuizing en het lange opzitten redelijk doorstaan.

Vanmiddag zou hij gewogen worden; we zijn benieuwd hoeveel hij afgevallen is.

Tot zo ver deze korte update – tot de volgende keer maar weer!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten