zondag 7 november 2010

Cold Turkey, foutje bedankt


Beste Allemaal,

Gisteren ging het beter met Ludo, nadat hij een heel beroerde avond en nacht had gehad. Bleek dat hij “cold turkey” is geweest!

Vanaf 6 september had hij thuis al morfinepleisters en vanaf de ziekenhuisopname op 23 september had hij 2x daags morfinepillen met langzame afgifte gekregen. Daarnaast kon hij voor de piekmomenten nog een kortwerkende morfinepil erbij vragen.

Na de operatie van afgelopen dinsdag (2 nov) lag hij aan het infuus met een morfinepomp en kreeg geen morfinepillen meer.
Donderdagavond is het infuus en de morfinepomp verwijderd. Hij heeft toen alleen maar de kortwerkende morfinepil gekregen.

Vrijdag werd hij steeds beroerder; misselijk, emotioneel, koud/warm, kortom ellendig.

‘s Avonds vroeg hij waarom hij de langwerkende morfinepil niet meer kreeg. Wéér een communicatiefout! Wel het infuus met morfinepomp stoppen, maar vergeten om de morfinepil weer te starten.
Toen bleek ook nog dat ze dat vergeten waren te bestellen bij de apotheek. Er werd snel een pil bij een andere afdeling geleend en kreeg hij rond 22.00 uur de pil.
Vlak daarna moest hij overgeven, maar men dacht dat zijn lichaam de pil al wel opgenomen had.

’s Nachts heeft hij nog 6x overgegeven en was hondsberoerd. Zaterdagochtend ging de apotheek pas om 10.00 uur open en kreeg hij weer een morfinepil.

’s Middags voelde hij zich gelukkig weer een stuk beter en was zijn maag weer wat tot rust gekomen. Hij kon alleen nog maar wat bouillon en kwark verdragen, maar dat bleef er tenminste in.

Soms is het verdraaid lastig om het vertrouwen in de medische wereld te houden.
We lopen wel erg vaak tegen een "oeps" aan :(  Zelfs in een academisch ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten